• VIDIEČANOVA HABOVKA 2024

          13. 3. 2024

          Dnes 13.3.2024 o 9:00 hod. sa uskutočnil v Dome kultúry v Čadci 30. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov a my sme boli pri tom. Deti navštevújúce 3. Triedu (Včielky) a 4. Triedu (Motýliky) mali možnosť vidieť krásne detské folklórne predstavenia z rúk skúsených dramaturgov. Počuli známe i neznáme ľudové piesne, videli rôzne druhy krojov a tanečných variácii a v neposlednom rade si upevňovali zásady a pravidlá prosociálneho správania.

        • ZVEDAVKA A KÚZELNÍK

          7. 3. 2024

          Dňa 7.3.2024 k nám do MŠ prišlo predstavenie Zvedavka a Kúzelník. Detičky sa nachvíľku ocitli v lese, kde pomáhali Zvedavke uhádnúť hádanky, ktoré jej dali lesné zvieratká. Zábavnou a hravou formou pomocou tanca a hádaniek sa deti oboznámili s lesnými zvieratkami, zistili že odpadky nepatria do lesa ale do koša. Spolu sme si taktiež  zatancovali a zaspievali. Ďakujeme za krásne dve CD ktoré dostala naša MŠ.

        • Jazýček môj ohýbaj sa

          6. 3. 2024

          Dňa 06.03. 2024 sa konal 11. ročník recitačnej  súťaže pre deti materských škôl s názvom Jazýček môj, ohýbaj sa! Súťaž sa konala v Kysuckej knižnici v Čadci. Z našej Materskej školy nás reprezentovali 3 deti. Z triedy "Motýliky"- Natálka Pagáčová a z triedy "Včielky"- Paulínka Strýčková a Kristínka Straková. Všetkých zúčastnených súťažiacich bolo 32. Detičky si spoločne zatancovali zaspievali a za šikovnosť dostali diplomy, medajle, omaľovanku, fixy, zapisníky a aj sladkú odmenu. Srdečne gratulujeme všetkým detičkám za odvahu a pani učiteľkám za krásne naučené básne.

        • OCEANÁRIUM

          1. 3. 2024

          Dnes sa naše detičky v MŠ ocitli na chvíľu pod vodou, počas premietania v mobilnom oceanáriu vzdelávaciou projekciou v 360-stupňovej technike, ktorá odhaľovala poznatky v digitálnej podobe. Počas premietania v mobilnej kupole detičky zažili nezabudnuteľnú cestu. Skúmali krásu a rozmanitosť sveta vo výnimočných detailoch. Detičky cez rozprávku cestovali do vzdialených kútov oceánu, kde stretli rôzne druhy rýb, žraloka ale aj korytnačku.

        • KRÚŽOK ANGLICKÝ JAZYK

          29. 2. 2024

          V druhej polovici októbra v našej MŠ odštartoval krúžok anglický jazyk pre deti predškolského veku. V 1. polroku detičky získavali pozitívny postoj a kladný vzťah k cudziemu jazyku. Hravou formou - prostredníctvom hier, spevu, tanca, dramatizácie sa naučili pozdraviť, predstaviť sa, oboznámili sa so základnými otázkami ako napr. Ako sa máš? Ako sa voláš? Čo je to? Ďalej si osvojili základné slovíčka z oblastí ako sú farby, emócie, zelenina, Vianoce, zima, zimné športy, počasie, zimné oblečenie, geometrické tvary. Ďakujem všetkým rodičom za prejavenú dôveru, spoluprácu pri opakovaní slovnej zásoby detí a podpore pozitívneho postoja k cudziemu jazyku u svojich ratolestí. Teším sa na ďalšie aktivity plné zábavy, smiechu, prekvapení a taktiež na otvorenú hodinu pre Vás -rodičov, ktorú plánujeme v 2. polroku šk. roku2023/2024.

             Ivana Špiláková Mikulová animátorka krúžku AJ.