• Zápis detí do Základnej školy

          5. 4. 2023

          04.04.2023 sa predškoláci spolu so svojimi rodičmi zúčastnili slávnostného zápisu do Základnej školy sv. Andreja Svorada a Benedikta v Skalitom. Pani učiteľky mali pre deti pripravený program: "Ako to v škole vyzerá". Všetci úspešne zvládli zápis  a za to všetko dostali aj tašku plnú odmien. 

        • Oznam

          3. 4. 2023

           

          Vážení rodičia,

          Prevádzka počas veľkonočných prázdnin (v dňoch:06.04.a 11.04.2023) bude prerušená.

          Počet prihlásených detí: 8.

          Tešíme sa na Vás 12.04. 2023 streda.

          Ďakujeme za pochopenie

        • Ocenenie- plaketa J.A. Komenského

          2. 4. 2023

          "Byť dobrým učiteľom je tým najväčším umením. "

          Dňa 31. marca 2023 sa pri príležitosti Dňa učiteľov v Dome kultúry Krásno nad Kysucou konala slávnostná akadémia. V rámci programu boli ocenení pedagogickí zamestnanci z jednotlivých škôl. K oceneným zaslúžene patrila  aj naša kolegyňa, pani učiteľka Mária Buryová,  ktorá si z rúk prednostu obce Skalité, prebrala plaketu J.A.Komenského. Z celého srdca blahoželáme a prajeme jej, ako aj ostatným zamestnancom škôl, pevné zdravie, veľa úspechov a tvorivých nápadov.

        • Zápis detí

          2. 4. 2023

          Podľa zákona č. 209/2019 Z.z. o povinnom predprimárnom vzdelávaní, materská škola prijíma
          deti, ktoré do 31.08.2023 dovŕšia 5 rokov veku a ktoré budú uprednostnené podľa trvalého bydliska (spádové oblasti určila obec Skalité).

          Podávanie žiadostí 
          O prijatie dieťaťa do Materskej školy môže rodič požiadať osobne, poštou alebo kuriérom na adresu MŠ,
          e-mailom, prostredníctvom elektronickej schránky Materskej školy alebo elektronickým
          dokumentom, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom. 

          Elektronická prihláška: nachádza sa na našej stránke https://msskalite.edupage.org/.  Kliknite na sekciu o Materskej škole- Tlačivá pre rodičov. 

          Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, je potrebné
          predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

          Kompletnú žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie  s lekárskym
          potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa, ktorého súčasťou je potvrdenie o očkovaní,  podáva
          zákonný zástupca dieťaťa v danom termíne od 02.05. – 04.05.2023. 

          Všetky bližšie informácie o zápise, povinnom predprimárnom vzdelávaní, alebo jeho forme nájdete na našej stránke v sekcií: Pre rodičov. 

          Ďakujeme a tešíme sa na Vás :) 

           

        • Vynášanie Moreny

          29. 3. 2023

          Po dlhej zime už očakávame jar. Spolu s deťmi sme  symbol zimy “Morenu” vyniesli a poslali spolu s ňou do nenávratna aj chladné zimné počasie.  Touto krásnou folklórnou tradíciou sme si pripomenuli  prechod zimy do jari a privolali sme  teplé lúče slnka. 

          “Morena, Morena do vody hodená, plávaj si len v šíri kraj a jar nám tu zanehaj.”

        • Predškoláci na návšteve v škole

          24. 3. 2023

          Dňa 23.3. 2023 sa v Základnej škole sv. Andreja Svorada a Benedikta konal DOD. S predškolákmi sme prijali pozvanie od Pani učiteliek prvákov. Pani učiteľky mali pre deti pripravené zábavné ukážky z jednotlivých  hodín. Predškoláci si vyskúšali sedieť v lavici a počúvať Hľadať prvé písmenko v slove či počítanie zase skúšali cez  program na interaktívnej tabuli. Na záver si aj zaspievali.  Sladký bod programu boli darčeky, ktoré si deti vzájone odovzali ako spomienku a veľké pohostenie, ktoré mali v škole pripravené. 

          Ďakujeme za takúto krásnu spoluprácu. 

        • Deň vody

          24. 3. 2023

          Voda, voda. vodička

          Dňa 22.3. sme oslávili  Deň vody. Deti sa naučili aká je voda veľmi dôležitá pre život, že ju treba šetriť a ochraňovať.  Spoločne v každej triede jej urobili veľkú oslavu.  

        • "Kultúrniček "

          24. 3. 2023

          Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v rámci spoznávania  krás nášho kultúrneho dedičstva a vytvárania u detí predpokladov na pestovanie a rozvíjanie citu ku krásam nášho regiónu a ľudového umenia nás navštívilo so svojím maskotom Kultúrničkom. Pani lektorka Vlasta Čarnecká deťom  ukázala a predviedla rôzne techniky maľovania vajíčok a aj aké rôzne veľkosti vajíčok na svete sú. Deti si  podľa svojej fantázie maľovali umelé, ale aj perníkové vajíčka.

        • Obedy zadarmo

          22. 3. 2023

           Oprávnené deti na poskytnutie dotácie na stravu: V zmysle § 4 ods. 3 zákona o dotáciách, dotáciu na stravu možno poskytnúť na zabezpečenie obeda a iného jedla v MŠ a v ZŠ na dieťa, ktoré navštevuje: posledný ročník MŠ alebo ZŠ, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada žiadateľa o dotáciu (ďalej len „zriaďovateľ školy“) prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa, MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „deti v HN/ŽM“), MŠ, ak v MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi. V nadväznosti na uvedené dotáciu na stravu v MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, t.j. deťom vo veku od 2. do 5. rokov (ďalej len „mladšie deti v MŠ“), bude možné poskytnúť: na dieťa v HN alebo ŽM a v tomto prípade, rovnako, ako v zmysle zákona o dotáciách účinného do 30.04.2023, bude musieť mať zriaďovateľ MŠ preukázané, že ide o dieťa v HN alebo ŽM[1], na každé dieťa v MŠ (okrem posledného ročníka MŠ), ak je v MŠ (okrem posledného ročníka MŠ) najmenej 50% detí v HN. V tomto prípade bude musieť mať zriaďovateľ MŠ preukázané, že aspoň 50% detí (okrem posledného ročníka MŠ) spĺňa podmienku dieťaťa v HN. V zmysle § 4 ods. 9 zákona o dotáciách, je možné deťom v HN/ŽM poskytovať dotáciu na stravu počas celého školského polroka, a to aj vtedy ak sa zmenia príjmové pomery domácnosti. Zriaďovateľ nemusí opätovne overovať, či mladšie deti v MŠ, na ktoré bol poskytnutý preddavok dotácie na stravu od 01.01.2023 z titulu dieťaťa v HN/ŽM, spĺňajú túto podmienku oprávnenosti na poskytnutie dotácie aj od 01.05.2023. 

          Ako na to?

          Je potrebné podať Návratku ,je súčasťou edupege v sekcii žiadosti/vyhlásenia treba kliknúť zobrazí sa Pridať žiadosť , žiadosť o dotáciu na stravu, Návratka, vybrať dátum a podať žiadosť (spôsob, ako sa podávala bezinfekčnosť). Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom bude poskytovaným deťom MŠ predškoláci  a deťom prvého a druhého stupňa ZŠ od 01.05.2023